Fantsulla, kuten monilla muillakin koirilla, on lempiherkkuja. Muunmuassa xylitol-purkka (myös xylitoliton kelpaa) ja suklaa ovat aivan vastustamattomia, erityisesti minttusuklaa. Muistatteko, kun saimme Aksun kanssa jättimäisen After Eight-paketin tuliaisina laivalta isovanhemmilta? Menimme päivällä kouluun ja sieltä palattuamme kotimme sekä lemusi minttusuklaalle että oli kuorrutettu limaisella, ruskealla mönjällä (oksennusta ja ripulia), joka sekin haisi minttusuklaalle.

Aksu on kuitenkin auttamaton herkkusuu, joten toin hänelle australialaisia TimTam-suklaakeksejä kaikissa mauissa (10 kpl eli kahden kilon edestä suklaakeksejä!). Yksi näistä mauista sattui kuitenkin olemaan minttusuklaa. Tämä oli kovin kohtalokasta. Kävimme vain nopealla pyrähdyksellä Aksun vanhemmilla viemässä tuliaiset ja palattuamme tämä oli kaikki, mitä oli jäljellä avaamattomasta paketista (loput 9 koskemattomia, jes!):

Kaikkien näiden vuosien jälkeen meistä on alkanut tuntua, että Fantsu on kehittänyt vahvan immuniteetin niin xylitolille kuin suklaallekin. Tai ehkäpä meillä on mutanttikoira? Tästä kerrasta ei muuten tullut edes ripulia tai oksentelua!