Olen nyt Kiinassa. Tulin tänne tai siis lähdin Suomesta 29.12.08 ja lensimme Hong Kongiin kaverini ja hänen äitinsä kanssa, ja nyt tulimme Guang Zhouhun. Sitten lennämme takaisin Suomeen Hong Kongista, kun Kantonistahan ei enää lennetä. :(

On ollut kivaa. Olen ostanut matkalaukkuni täyteen. Ja vielä pitäisi ostaa. Aksulle takki, ja ainakin puolet tuliaisista hankkimatta. Olenkin pohtinut tätä paljon. Mitä muka aikuisille voi tuoda tuliaisiksi? Varsinkin jos aikuiset ovat poikaystävän vanhemmat, jotka olivat juuri Kiinassa ja toivat upeita tuliaisia KAIKILLE, ja varsinkin jos kyseessä ovat MYÖS poikaystävän isovanhemmat, jotka ovat pitkän elämänsä aikana jo hankkineet kaiken ja kaikkea mitä tulevat ikinä tarvitsemaan ja aika paljon päälle. Ihan oikeasti. Mietin teetä. Äitini oli juuri Kiinassa ja toi heille teetä. Poikaystävän vanhemmatkin toivat teetä ja puikkoja ja sellasia pöytäliinoja ja huiveja ja pussukoita ja vaatteita. Mitä minä muka voin tuoda? Hmm. Ajattelin helmiriipuksia, Kiinassa ne ovat joku 2e kappale. Mutta tämähän ei käy miehille. Huoh. En tiedä. Ajattelin kiinalaisia lääkkeitä, ne ovat kivoja. Mutta kaikki eivät tietenkään syö niitä. Huoh. En tiedä tosiaankaan.

Fantsullekin kuuluu hyvää. Akseli kertoo sen päivästä joka päivä. He tekevät monen kilometrin kävelylenkkejä ja katsovat tv:tä, kuten 101 dalmatialaista (ihmisten esittämä). Rapsutuksiakin satelee, eikä Fantsun tarvitse käyttää niin vihaamaansa ponnaria (ettei otsahiukset tulisi jatkuvasti silmille, mikä puolestaan johtaa ylirähmäilyyn). Tosin Fantsun ja Pablon tilanne on ennallaan. Fantsu rakastaa RAKASTAA Pabloa YLI KAIKEN ja haluaisi NIIN kovasti leikkiä ja hyppiä ja nuolla, mutta Pablo vain murisee ja loksuttelee hampaitaan. Vanhat herrat ovat sellaisia välillä... Tosin nyt Fantsu on keksinyt uuden tavan saada liikettä Pabloon. Pablohan on mitä mainioin vahtikoira. Aina, kun heidän takapihan takana olevalla polulla kulkee joku, Pablo ajaa heidät haukkuen pois (tai ainakin uskoo tekevänsä niin :D). Nykyään, kun Pablo nukkuu kolossaan piilossa Fantsulta, ja Fantsu puolestaan on valppaana ikkunan edessä, niin Fantsu haukahtaa kerran nähdessään jotain liikettä. Olipa se epämääräinen lehdenlento taikka ihminen, niin haukahdus tulee. Tämä puolestaan herettää Pablon, joka tulee ikkunalle (näin ollen Fantsun lähelle) ja Pablo haukkuu hetken, kunnes tajuaa, että se olikin vain väärä hälytys (mitä se useimmiten on). Olen myös huomannut Fantsulla erilaisia haukkuja. Pablon herätyshaukku kuulostaa AIVAN Pablolta. Ensi kerralla kukaan meistä ei osannut sanoa varmasti kumpi koirista itse asiassa haukahti. Sitten Fantsulla on kimeitä haukahduksia, joilla se hakee huomiota. Fantsulla on myös sen basic-haukku. Sitä se käyttää useimmiten, "Wuff, minulla on tylsää!" taikka "Wuff, heitä pallo HEITÄ PALLO!!" tai "Wuff wuff wuff wuff ihan vain wuffin vuoksi wuff wuff wuff!!". Että tälläistä. :)

Kerroinko jo joulusta? Se meni hyvin. Fantsu teki monta kunniakierrosta pöydän ympäri saadessaan joululahjan Akselin perheeltä, se oli sellainen jättiluu kuten Pablollakin. Fantsu sai myös varastettua kaikki ylijäämät porkkanalaatikot (Akselin äiti oli nähnyt vaivaa ja tehnyt ne muffinssivuoassa sillain, että ne näyttivät kiertyneiltä niin kuin korvapuustit). Fantsu myös kaatoi kuusen. Se ei ollut niin kivaa. :( Kukaan ei oikein nähnyt miten se tapahtui tarkkaan ottaen, mutta kaiketi se sotkeutui kuusen valojen johtoihin ja kävellessään kauemmas kaatoi samalla kuusen. :/ Fantsu myöskin pissasi monta kertaa Akselin vanhempien kotiin. :/ Tosin ei tehnyt isoja pissoja, vaan sellaisia pikku ansa-liruliru-pissoja. Onneksi meillä on aina vaippapaketti Akselin vanhemmilla tälläisiä huomionhakuhetkiä varten. :) Eikä Fantsu myöskään välittänyt raketeista. Ne ovat ihan kivoja kun tulee sellaisia yllättäviä ääniä. Ainakin Fantsun mielestä.

Lupaan laittaa kuvia, kun pääsen takaisin Suomeen. :)